Postoji jedan grad u kojom žive princ i princeza, ali nemaju dvorac, niti žive u bajci, mada sam sigurna da negde imaju belog konja. A to je London. I on, poput Rima priča svoje priče, ali kraljevske, a od skoro i priče o čarobnjaku.

      Danas osim crvenih govornica, crvenih autobusa i Big Bena, jedan od najatraktivnijih mesta za posetu je i muzej Hari Potera, muzej u kom svim verujemo u magiju, muzej koji nas vraća do omiljenih dešavanja u knjizi. Muzej u kom su svi znatiželjni i maštoviti. On ne budi dete u nama, već nas pretvara u dete, u isto ono dete koje je pre petnestak godina čitalo prvi deo poznatog romana.
U svakom gradu postoji mesto odakle sve kreće, mesto gde se ljudi sastaju, ili rastaju, u Londonu je to Trafalgar trg. Šta to vezuje Trafalgarski trg i Hari Potera? Na ovom trgu je nekada postojala najmanja policijska stanica, u koju staje samo jedan policajac. Danas se tu čuvaju metle. Vidim li samo ja ovde neku čudnu vezu sa Hogvorstom? :)
     Šetajući Londonom, osim kraljevske gordosti i ponosa, osetićemo i onaj akademski duh, jer se upravo ovde nalaze neki od najprestižnijih svetskih fakulteta. Da li ste razmišljali da nekad upravo ovde, u jednom od najvećih centara obrazovanja proverite svoje znanje engleskog jezika? Ovo je idealno mesto da budete okruženi izvornim govornicima i da svo ono znanje koje ste stekli na kursevima upotrebite.

Na našem sajtu možete pogledati ponude za sva jezička putovanja.

Spakujte kofere, otvorite svoja vrata i uložite u svoju budućnost!